صنایع مختلف از جمله صنایع مواد غذایی، داروسازی و شیمیایی جهت نگهداری مواد اولیه و محصولات خود نیاز به دمای پایین و مناسب هستند که برای این مهم از یخچال ها و سردخانه های صنعتی استفاده می شود. مبرد رکن اساسی فرآیند تبرید می باشد. با توجه به خواص ترمودینامیکی مورد نیاز در گذشته از گازهای پرفلوئوروکربنها و هیدروفلوئوروکربنها استفاده می شد که پس از شناخته شدن مضرات آن برای لایه اوزون استفاده از آنها محدود گردید.
گازهای آمونیاک، پروپان، پنتان و ایزو بوتان باتوجه به خواص تمودینامیکی نزدیک به پرفلوئوروکربنها و هیدروفلوئوروکربنها، از گازهای پر مصرف در دستگاه های تبرید استفاده می شود.
گازهای اشتعال زا:
- گاز پروپان، پنتان، ایزو-بوتان
o رنج تشخیص: 0-100 درصد LEL
o نوع سنسور: نوری و کاتالیتیک
o مدت زمان پاسخگویی T90: حداکثر 20 ثانیه
o محل احتمال نشتی: کمپرسور سردخانه
o علت نشتی: لرزش بالا و احتمال نشتی از محل ورودی و خروجی گاز
راهکارها:
- نصب آشکارساز گاز SGD-2000 در محل های احتمال بروز گازهای سمی و قابل اشتعال
- تعیین 20 درصد LEL و 10 PPM (آمونیاک) برای آلارم سطح یک و ایجاد آلارم های شنیداری و دیداری جهت بررسی و رفع مشکل
- تعیین 50 درصد LEL و 15 PPM (آمونیاک) برای آلارم سطح دو و ارسال فرمان Shutdown برای سردخانه ها
گازهای سمی:
- گاز آمونیاک
o رنج تشخیص: 0-100 ppm
o نوع سنسور: الکتروشیمیایی
o مدت زمان پاسخگویی T90: حداکثر 90 ثانیه
o محل احتمال نشتی: کمپرسور سردخانه
o علت نشتی: لرزش بالا و احتمال نشتی از محل ورودی و خروجی گاز